Atlas Limburg

Toegangspoort tot de publiek beschikbare geografische informatie van de Provincie Limburg. Net zoals in een papieren atlas zijn de viewers thematisch ingedeeld, maar er zijn ook algemene geografische viewers beschikbaar. Voor vragen hierover kunt u terecht via email bij het Geoloket: geoloket@prvlimburg.nl of bel: 043-3898939

 • Thematische viewers

  Gespecialiseerde geografische viewers die één specifiek onderwerp uitlichten.
  Een thematische viewer is een verzameling van kaarten waarop kenmerken van één thema zijn afgebeeld. Voorbeelden zijn bodem, bedrijventerreinen, luchtkwaliteit, ruimtelijke plannen, etc. Als extra informatie voor de oriëntatie wordt vaak een beperkte set topografische kaarten toegevoegd zoals belangrijke plaatsen, wegen, rivieren, gemeentegrenzen of luchtfoto. Het doel van thematische geografische viewers is het kunnen analyseren van een verschijnsel, op spreiding en voorkomen daarvan, voor zowel beleidsondersteuning, onderzoek als opleiding.

 • Geo Dataportaal

  Het Geo Dataportaal voorziet in de behoefte om op een open en gebruiksvriendelijke wijze provinciale bestanden en geowebservices beschikbaar te stellen. De bestanden kunnen worden gedownload met WFS in de formaten GML en Shape. De WMS kan de gebruiker koppelen aan de eigen GIS omgeving. Deze dienstverlening is vooral bedoeld voor andere overheden, waterschappen en ingenieursbureaus, maar ook burgers kunnen hier de provinciale bestanden en kaartmateriaal bekijken.

 • GIS Viewer inlog

  Deze link geeft toegang tot geo-informatie voor geautoriseerde groepen die specifieke informatie willen delen. Voor de GIS Viewer inlog heeft u gebruikernaam en wachtwoord nodig.

Zoeken

Uitgelicht

Geografische informatie

Zoeken